Alla inlägg den 14 maj 2013

Av Nathalie - 14 maj 2013 22:03

Medan andra går en kvällspromenad, dricker ett glas vin på någon uteservering eller (som vissa galna människor) tränar på gymmet passar jag på att ta en extra lång power nap. Att sova efter jobbet har blivit mer av en regel än ett undantag. Jag kan inte hjälpa det men JAG ÄR SÅ FÖRBASKAT TRÖTT, det är som att sömncentrum har tagit över alla andra hjärndelar. När jag har sovit från klockan 18 till 21 går jag upp och äter lite musli med yoghurt, eller med mjölk, eller utan någonting alls, beroende på rådande kylskåpsstatus. Sen läser jag ett kapitel ur någon klassiker (bara för kulturpoängens skull) och därefter kan jag glatt somna om igen klockan 22 för att sova djupt hela natten, ja, tills det där förfärliga morgonalarmet tjuter. Eller som idag, tills jag inser att jag har försovit mig och måste springa till tunnelbanan utan att hinna med en endaste liten spegel-titt. Den här ovanan måste få ett slut. Därför ska jag boka upp all min lediga kvällstid i flera månader framöver. Bokningsbara tider är följande: vardagar mellan klockan 18 – 20 alternativt klockan 20 – 22. Hör av er för en reservation och gör det nu!


Jag försöker att hänga med i nyhetsvärlden genom att läsa aftonbladet (jag är fortfarande tv-lös). De tjabblar på om knarkhärvor med 200 kilo kokain, skandaler som avslöjar Obamas mörka sidor och skräckvideos som chockar Syrien. Jaha, inte intressant tänker jag och klickar på länken för att läsa om 8 metoder som gör dig smal på 4 veckor, men det visar sig att man måste vara plusmedlem. De är inte dumma de där aftonbladstyperna. Inte för att jag på riktigt tror att det finns något som helst sanningsvärde i de där plus-artiklarna, men skam för den som inte vågar testa. Man kan inte uttala sig om saker som man inte med säkerhet vet. Jag köpte till exempel en sprayflaska med Cillit Bang som de gör reklam för på tv. Ett litet sprut och det blir så där kliniskt rent i köket enligt reklamen. Inget gnuggande ens. Jag hade inte några som helt förhoppningar, jag ville snarare bevisa att reklamen blåljög. Hur som haver så visade det sig att Cillit Bang är en fullständigt genialisk produkt och mitt kök skiner som solen. Alla produkter och tekniker fungerar inte lika bra, till exempel metoden tänk dig smal, där jag efter veckor med kämpande kunde konstatera att det bara var skräp alltihop. 


Herre Gud jag har överskridit min vakentid och måste sova bums!

Godnatt 

Av Nathalie - 14 maj 2013 00:16

Det finns vissa saker som gör mig så där extra glad så att det nästan värker i hjärtat. Till exempel när jag tar med mina elever på simskola och möts av glada, nakna, vattengympaälskande tanter i omklädningsrummet. De promenerar ogenerat runt med hängpattar och cellulitlår och konverserar med mina elever som blir stumma av... vad vet jag... chock. Idag frågade en äldre dam en av mina elever om hon kunde vara så snäll och hjälpa henne att ta upp BH:n som hon hade tappat på marken. Elevens ansiktsuttryck visade en blandning av panik, skräck och förfäran, men också nyfikenhet. En gigantisk BH och ett par hängiga pattar. Det är annat än vad mina elever är vana vid, som byter om bakom varsin pelare och tar på sig baddräkten över trosorna, gömda under en handduk, för att försäkra sig om att ingen skymtar någonting olämpligt. När vattengympapasset väl drar igång kan jag inte låta bli att både dansa - och sjunga med till musiken som tilltalar vilken 75-åring som helst. TA MIG TILL HAVET OCH GÖR MIG TILL KUNG, sjunger jag extra högt så att mina elever skrattar. Ja, då är jag lycklig! Det ger mig hopp om framtiden. Även om jag blir så där tjock och hängig både här och där så kan jag ta mig ner till simhallen och socialisera med andra åldringar i samma situation. Vi kan granska varandras åderbrock och kala huvudpartier. Vi kan beklaga oss över värkande höfter och konstatera att värktabletterna inte längre ger någon effekt, inte ens med dubbel dos. Vi kan skratta åt en svunnen tid där fötter klämdes ner i högklackade pumps för att ge extra smal-effekt. Jag blir lite lugnare när jag tänker så. Uttrycket "vad gör det om 100 år" är helt klart underskattat. 

Ovido - Quiz & Flashcards