Senaste inläggen

Av Nathalie - 3 mars 2013 22:16

Saker som stör mig den här veckan:

 

- Personer som säger "god natt sov gott". "God natt" betyder väl ändå samma sak som "sov gott". Det är som att säga "god natt god natt" eller "sov gott sov gott". Vem gör det? Idiot!

 

- Dryga, egotrippade, jag-har-aldrig-fel-personer. Det vill säga alla killar som fortfarande är singlar. Jag förstår varför.

 

- Personer som säger "jag ringer senare" som på riktigt tror att det betyder samma sak som "jag ringer imorgon". Idiot! Det betyder "jag ringer om max 5 minuter". Annars säger man "jag ringer imorgon" vilket i sin tur inte betyder att "jag ringer imorgon en-minut-innan-tolv-på-natten". 

 

- Mat som går ut före sitt bäst-före-datum. Varför.händer.det.alltid.mig Trött jag blir!

 

- Alla som åker Vasaloppet när jag ligger hemma och sover. Sluta ha så mycket enrgi för fan!

 

Av Nathalie - 28 februari 2013 10:29

Att gå till tandläkaren är vidrigt. Speciellt när man ska dra ut tänder eller laga hål. Igår fick jag uppleva tre härliga bedövningssprutor (nålen var helt craaaazy). Tungan svullnade och hängde lealös i munnen och jag kände mig som en blandning av en dreglande mongolid (inte illa menat) och en uppsvullen hamster. Tandläkaren lagade tre hål med sina hjälpmedel borrmaskinen, slämsugaren och slipverktyget. Borrljudet ekade i mitt huvud och jag insåg att jag ska vara evigt TACKSAM för att jag inte jobbar som tandläkare. FYFANVADÄCKLIGT! När jag kom hem och skulle sova visade det sig att grannen hade fått för sig att sätta upp vägghyllor med hjälp av en BORRMASKIN. Jag dog lite inombords och stoppade papper i öronen. Stackars mig och stackars alla tandläkare.

Av Nathalie - 19 februari 2013 20:33

Idag har jag en sån där typisk "jag-tror-att-jag-är-gravid-dag". Ni vet, när man känner sig svullen, klumpig, mår illa och är helt övertygad om att det beror på det lilla fostret som växer i magen. När man drar upp tröjan framför spegeln ser man hur magen putar ut och man blir lycklig och deprimerad på samma gång. Eftersom man ändå kommer bli tjock (det finns ju liksom ingen undanflykt) passar man på att äta tonvis med choklad och tror att mat är samma sak som kärlek. Sen visar det sig att graviditetstestet är negativt och man fattar ingenting. Qua? Ge tillbaka min bebis! 




Upp

Av Nathalie - 1 december 2012 00:22

Som singel (nunna på heltid) är livet upp och ner. Idag är livet upp. Jag bara älskar att ta hand om mig själv, tänka på mig själv, prioritera mig själv och vara snäll mot mig själv. En fredag som denna har jag tillbringat i min soffa under en gosig värmefilt och gjort allt ovanstående. Just lovely. 


De senaste veckorna har det hänt massor. Jag har till exempel:


- Fått tillbaka 12 000 kr från försäkringsbolaget för min botox-under-armarna-injektion. Konstigt, jag betalade bara 1200 kr. Antar att jag måste vara ärlig och rapportera detta. Jag vill inte bli inspärrad på grund av bedrägeri, eller ännu värre, bli återbetalningsskyldig lagom efter jul när kontot redan är länsat, hu!

- Sökt sjuttioelva olika idrottslärarjobb/vik, men det lutar åt att jag får tigga på tunnelbanan nästa termin. Jag tror att dragspel är min grej. 

- Genomfört hemmafru-uppgifter, dvs bakat kakor (en mängd olika pulvermixar) och sytt för hand med nål och tråd (efter att ha frågat ALLA grannar om en symaskin verkar det som att jag lever i ett symaskinsfritt lägenhetsområde). Nu hooppas jag bara att mitt fantastiska paljettlinne inte spricker under helgens scenframträdande. Risken är övervägande. Maja tyckte lite synd om mina framtida barn efter att ha beskådat min prestation. Men jag är nöjdeli-nöjd-nöjd!

- Haft redovisning om LPP (lokal pedagogisk planering, eller egen översättning: lokal paradox plåga) med Tess och fått kommentaren av snyggelisnygg-John att vårt arbete var "revolutionerande". Vi är helt fab!!!

- Övriga centrala begrepp den här veckan: nelly.com, shopping, höga klackar, ekonomisk kris och miserabla män


Av Nathalie - 4 november 2012 21:29

Jag har klagat hela veckan över hur mycket jag har att göra. Det ska tvättas och lagas mat, räkningar ska betalas, barn ska hämtas på dagis, träningslampan lyser rött och det är ett jävla liv (#djvulen på axeln) om skolarbete som ska plöjas igenom. Trots det sitter jag i soffan och är totalt rastlös. Den senaste timmen har jag kollat mobilen 18 gånger, uppdaterat facebook, badoo och mailen. Ingenting. Jag vill inte beta av "jag-måste-högen". Jag vill ha roligt!!! Blä tråkiga helg. Jag saknar mina gymnaster <3

Av Nathalie - 28 oktober 2012 18:57

I onsdags tog jag en liten trip till Danmark för att botoxa mig under armarna vilket innebär att jag kommer att vara totalt svettfri under armarna i 3 - 12 månader (helt gratis dessutom!). Jag tog flyget ner till Kastrup på morgonen och letade mig därefter fram i Köpenhamns stadstrafik (två tåg och en buss) till det slutliga målet: "Svedklinikken" (vilket fantastiskt glamoröst namn). Allt gick smidigt, den enda komplikationen jag stötte på var väl när jag råkade lämna Svedklinikkens visitkort till tågkonduktören istället för min (dyra) 24-timmars tågbiljett. Han skrattade lite medan jag grät inombords. Jag har nämligen konstaterat att danska biljettkontrollanter, till skillnad från svenska biljettkontrollanter, är unga, snygga OCH trevliga (nej usch vilken hemsk generalisering, förlåt alla svenska, unga, snygga och trevliga biljettkontrollanter). På flygplatsen träffade jag bästa Carro. Det visade sig att vi hade bokat samma flyg! C-R-A-Z-Y!





Av Nathalie - 23 oktober 2012 20:13

Ålderskrisen är ett faktum! Jag är 24,5 år vilket i princip kan avrundas till 25. Och 25 avrundas till 30 (det vet ju alla). 30 är halvvägs till 60, så i princip har jag levt halva mitt liv. Det är inte okej längre. Jag kan inte tillbringa mina vardagskvällar i soffan med datorn i knät för att granska diverse uppdateringar på facebook, skriva nåt litet inlägg i bloggen och lyssna på topplistan på spotify. Jag är GAMMAL nu. Den tiden är helt enkelt förbi. Det är dags att söka jobb, gå på after work (eller "aw") och socialisera med vännerna över en middag samtidigt som vi ser på någonting intellektuellt på tv (#vem vet mest eller kulturnyheterna). Jag måste lämna över alla dessa "sociala hemsidor" (facebook, twitter, instagram, kik osv) till nästa generation av unga, fräscha tjejer och killar. I mitt nya "gamla" liv måste jag ta lite ansvar. Sätta mig in i politiken, läsa Debatten i DN och ta ansvar för mitt pensionssparande. Pensionssparande, bara ordet skrämmer mig! 



Av Nathalie - 17 oktober 2012 21:23

Idag hälsade jag på mormor och morfar. De berättade om sin medelhavskryssningsresa som de kom hem ifrån nyligen. De hade haft en fantastisk resa, även om:


- En i oldies-sällsakpet blev rånad. Hennes halskedja med åtta berlocker slets av på en av Frankrikes osäkra gator av två banditer.


- Mormor och morfar tog fast en väsktjuv som var på rymmen. Under en promenad fick morfar och mormor syn på honom där han gömde sig bakom en pelare. Polisen cirkulerade i området och morfar sprang efter polisen medan mormor höll vakt (så att han inte skulle rymma). Han arresterades och stöldgodset (märkesväskor!!) återlämnades.


Därefter fick jag berätta om min surfresa i Biarritz, som inte alls framstod som lika spännande längre. Nu på måndag beger de sig iväg till Agia Napa på semester i drygt 2 månader (som varje år). De tar över efter alla ungdomar och ersätter fylleslag med boul, dart och vattengympa. Men man kan tydligen vinna drinkbiljetter har morfar berättat, så jag antar att även pensionärerna lever loppan där nere. I helgen kommer de över till mig för att få en kurs i hur man använder en IPad, eftersom de ska få låna min så att de kan uppdatera med bilder och trevliga semesteruppdateringar på facebook. Trevlig resa!! Jag kommer att sakna er!







Ovido - Quiz & Flashcards