Alla inlägg den 4 februari 2016

Av Nathalie - 4 februari 2016 17:36

Saker som försvårar vuxenlivet...

 

När man ringer för att avsluta ett abonnemang: Du letar reda på numret och förväntar dig följande scenario: Hej, jag vill avsluta mitt abonnemang. Bra, tack tack hej. Istället kommer du till en telefonsvarare med knappvalsfunktion. ”Tryck ett om du vill förnya ditt abonnemang, tryck två om du vill ta del av våra erbjudanden, tryck tre om du vill veta våra öppettider” och sådär håller det på tills ”tryck 107 för att avsluta ditt abonnemang”. Du knappar in 107 och kopplas vidare till nästa förinspelade telefonsvararröst: Just nu är det många som ringer till oss. Ditt samtal är placerat i kö. Du har plats nummer 4576 i kön. Vi beräknar besvara ditt samtal inom 5 veckor. Tack för att du väntar.


När man försöker gå ner i vikt: Du har inte tid att hålla på med LCHF eller 5:2 eftersom du snart ska till Bali och behöver snabba resultat. Du utvecklar te-metoden. Efter nio dagars svält har du tappat livslusten men blir ändå nöjd när vågen visar minus tre kilo. Du firar med en bulle. Sen äter du ett par bullar till samtidigt som du tränar och tänker att det kan väl inte spela så stor roll. När du officiellt avslutar dieten efter två veckor landar du på plus ett kilo och en extra centimeter i midjan.


När man slutat med p-piller efter lååång tid: Du tror att du vaknar upp i en vattensäng, men inser snart att det är din egen kropp som har svällt upp och utgör en vaggande hydda. Du kan inte böja fingrarna på grund av svullnaden och när du försöker ta på dig jeansen fastnar de någonstans vid knäna. Då börjar du gråta och tröstäter en chokladkaka. Resten av dagen campar du i sängen.


När man får parkeringsböter: Du ser till din stora förskräckelse en gul lapp på vindrutan. Hur är det ens möjligt? Du letar reda på parkeringsskylten och inser att det som du trodde betydde någonting i stil med "förbud att köra om" i själva verket måste ha en helt annan innebörd. Efter att ha googlat får du fram följande obegripliga meddelande: datumparkering innebär att parkering är förbjuden på gatusida med jämna husnummer under jämnt datum. Motsvarande gäller udda nummer under udda datum. 


När man tindrar: Du matchas med diverse killar. Ett par av dem skriver till dig men du svarar inte eftersom 1. Han ser ut att vara kort eller 2. Hans hårfäste sitter för högt upp eller 3. Hans namn är urlöjligt. Efter fyra timmars swipande hittar du tillslut den du söker. Du skriver men får ingen respons. Tokförbannad ringer du en vän för att beklaga dig över den omogna idionten. Din tjejkompis håller med och snart har ni båda bestämt er för att bli lesbiska feminister. 

Ovido - Quiz & Flashcards